Forbedringsforløb
LBU § 13

LØFT, relationspædagogik, YLS/CMI og netværksinddragelse

Forbedringsforløbets metodiske fundament er forankret i den løsningsfokuserede tilgang LØFT og relationspædagogik. Tillid og tryghed er en forudsætning for positiv udvikling. Dette gælder særligt for denne målgruppe, der ofte er udfordret på deres tro på egne evner samt tillid til andre mennesker herunder især myndighedsinstanser. Via relationsdannelsen støtter vi den unge i at opdage og se egne ressourcer og potentialer og understøtter herved og desuden ved hjælp af netværksinddragelse, den unges udvikling af sine prosociale værdier. Vi kan foretage YLS/CMI-screening på unge, som udviser kriminogen adfærd og kortlægger herved den unges risikoprofil.

Tilrettelæggelse af indsatsen

Forbedringsforløbet tilrettelægges og tilpasses ud fra de specifikke behov, der er er formuleret i samarbejdet med kommunen samt ud fra det, vi identificerer i takt med, at vi lærer den unge at kende. Vi er omhyggelige i matchningen mellem ung og kontaktperson og vores forbedringsforløbets kontaktpersoner har alle erhvervserfaring med målgruppen fra forskellige regi, såsom sikrede institutioner, opholdssteder, Politi og SSP. Dette betyder, at vi har indgående kendskab til de kriminelle miljøernes sprog, koder og kultur samt de unges forståelse af retfærdighed og æres- og skamdynamikker.

Vi vil typisk bruge screeningsværktøjet YLS/CMI i indsatsens opstartsfase, for at afdække de forskellige dynamiske risikofaktorer, som kan gøre sig gældende i den unges liv. Herunder kan indikationer og konklusioner i screeningen bruges til at afdække hvilke tiltag, der kan etableres for at forebygge yderligere kriminel adfærd.

Vi arbejder netværksorienteret og har mulighed for at inddrage den unges og familiens netværk ved hjælp af netværkskort. Det handler om at finde ressourcerne i familien og i netværket og få dem bragt i konstruktivt samspil med den unge. Der hvor det er nødvendigt, samarbejder vi tæt med relevante myndigheder, såsom politi og SSP.

Alt afhængig af den unges specifikke behov, kan vores team af kontaktpersoner kan trække på en lang række af metoder og tilgange såsom;

  • Vredeshåndtering
  • Narrative samtaler
  • Motiverende samtaler
  • Mentaliserende samtaler
  • Misbrugsvejledning
  • ADL
  • Social træning

Gravitas varetager forskellige foranstaltninger der træffes afgørelse om i UKN:

Vi er tilgængelige 24/7/365

Der kan iværksættes forbedringsforløb med få timers varsel, hvis sagen vurderes akut. Vil du høre mere om, hvordan vi arbejder, eller vil ønsker du en kontaktperson til forbedringsforløb?

Vi står til rådighed døgnet rundt på telefon 53 68 53 53.

Læs mere om vores ydelser inden for ungeindsatser

Det siger vores samarbejdspartnere

“Hos Gravitas løser de opgaven nærmest indenfor 24 timer fra du ringer til de har et skræddersyet tilbud som passer din familie/ung“

“Personalet er altid smilende og imødekommende“

”Det har været super med det tætte samarbejde, med hurtig respons og dialog”

”Det har været så dejligt, at I kunne være så fleksible og kunne varetage indsatsen på skæve tidspunkter på dagen”

”Vi er glade for det tætte samarbejde og at vi altid kan få fat i jer, når vi skal planlægge møder eller drøfte indsatsen”

VIL DU HØRE MERE OM, HVORDAN VI KAN HJÆLPE?

Vi vender tilbage på din henvendelse snarest muligt. Gravitas står klar til at hjælpe DØGNET RUNDT HELE ÅRET!

SKRIV TIL OS